Wat laadt sneller op: de Honda e of uw telefoon?

Geen reacties

Om inzichtelijk te maken hoe snel de Honda e kan opladen, zal de oplaadduur van de Honda e worden vergeleken met dagelijks gebruikte gadgets. Daarnaast worden de verschillende oplaadmogelijkheden nog een keer duidelijk gemaakt.

”De Honda e kan sneller opgeladen worden de meeste dagelijks gebruikte gadgets.”

Het opladen van de Honda e

De Honda e kan sneller worden opgeladen dan een smartphone. Het duurt slechts 31 minuten om de volledig elektrische Honda e van een lege batterij naar 80% op te laden. Dit komt door de altijd innoverende batterij technologie en de snelle 50 kW opladers. Dit soort laders zult u tegenkomen bij tankstations en bij supermarkten. De waarschuwing voor een laag batterij percentage is rond de 17%. Er zijn ook opladers die uw Honda langzamer kunnen opladen. Hoe snel uw Honda e dus oplaadt, hangt ook af van uw oplader.

Oplaadduur Honda e vergeleken met dagelijks gebruikte gadgets

Om de oplaadtijd van elektrische auto’s in de juiste context te plaatsen, wordt de volledig elektrische Honda e vergeleken met een aantal gadgets die dagelijks door veel mensen gebruikt worden.

De gemiddelde oplaadtijd van telefoons bedragen tegenwoordig twee uur en dertig minuten. Daarnaast is de oplaadduur van een smartwatch (bijvoorbeeld Apple Watch of Samsung Watch) één uur en dertig minuten. Veel mensen die dagelijks te maken hebben met een laptop, zullen opmerken dat de gemiddelde oplaadduur van een koptelefoon ongeveer twee uur bedraagt. Tot slot duurt het ongeveer twee uur om uw koptelefoon volledig op te laden.

Uit bovengenoemde gegevens kan dus gezien worden dat de Honda e sneller opgeladen kan worden dan dagelijks gebruikte gadgets. Echter moet hiervoor wel een supersnelle lader gebruikt worden.

Verschillende oplaadmogelijkheden voor uw Honda

Bij het langzaam opladen van uw Honda zal het oplaadstation een snelheid van 3 kilowatt leveren. Dit houdt in dat het ongeveer achter uur zal duren voordat uw Honda e, vanaf een lege batterij, volledig is opgeladen.

Bij het snel laden van uw Honda zal het oplaadstation een snelheid van 6.6 tot 22 kilowatt leveren. Dit betekent dat het ongeveer vier uur duurt voordat uw Honda volledig is opgeladen. Wanneer u thuis een eigen oplader heeft geïnstalleerd, zal dit in de meeste gevallen een snellader zijn.

Bij het kopen van uw elektrische auto moet u weten of uw auto wel compatibel is om supernsel te kunnen opladen. Dit is namelijk niet het geval bij alle elektrische auto’s. Met supersnel laden kunt u 80% van de accu opladen binnen dertig minuten.

Andere interessante blogs

Bent u goed op de hoogte van het opladen van uw Honda? Dan is het misschien interessant om de volgende artikelen te lezen: Honda Civic Type R vs Honda Civic Hybrid, wat is Honda Sensing?, zuinig rijden om brandstof te besparen, hybride rijden met Honda, energielabels en de rijke historie van Honda in de Formule 1.