DE VOORDELEN VAN WINTERBANDEN

Tijdens de winterperiode is de weg doorgaans minder betrouwbaar, of het nu sneeuwt, ijzelt of regent. Ervaar de voordelen van winterbanden: ze bieden verbeterde grip, verminderen het risico op schade en dragen bij aan veiliger rijden in de wintermaanden. Bovendien bespaart u met winterbanden op de slijtage van uw zomerbanden.

De introductie van winterbanden heeft aanzienlijk bijgedragen aan het verminderen van het risico op gripverlies. Dankzij hun specifieke ontwerp en unieke samenstelling wordt de kans op aquaplaning en slippen verminderd, wat aanzienlijke voordelen oplevert.

Winterbanden zijn voorzien van een dieper en grover profiel, meer lamellen en speciaal rubbermengsel. Dit mengsel past zich aan koude temperaturen aan, waardoor de remprestaties verbeteren. Kortom, winterbanden bieden uitstekende voordelen voor veiliger en meer betrouwbaar rijden in winterse omstandigheden.

Om te onthouden

  • Een beijzelde weg is twee keer zo glad als een besneeuwde weg.
  • Een beijzelde weg is 4x zo glad als een natte weg of laagje gesmolten sneeuw.
  • Een beijzelde weg is 8x zo glad als een droge weg
NEEM CONTACT MET ONS OP

BEREIDT U VOOR OP DE WINTERSPORT

Winterbanden zijn in Duitsland en Oostenrijk verplicht

Ga goed voorbereid op wintersport en houd rekening met de regels. Sinds 4 december 2010 is het in Duitsland verplicht om winterbanden te gebruiken bij winterse weersomstandigheden. Deze verplichting geldt ook voor Nederlandse chauffeurs die in Duitsland rijden. Het negeren van deze verplichting kan leiden tot een boete van 40 euro wanneer u met zomerbanden rijdt tijdens winterse weersomstandigheden. Als uw rijgedrag het overige verkeer belemmert, kan de boete zelfs oplopen tot 80 euro. De term ‘winterse weersomstandigheden’ zoals gedefinieerd in de wet omvat situaties zoals ijzel, sneeuwval en ijsvorming op de weg. Zorg er dus voor dat uw voertuig klaar is voor de winterse omstandigheden om problemen en boetes te voorkomen.

Sneeuwvloksymbool

Volgens de Duitse voorschriften worden winterbanden gekenmerkt door het sneeuwvloksymbool. Tevens zijn all-weatherbanden en zogenaamde Mud&Snow-banden (M+S) acceptabel. Voor alle banden geldt een minimale profieldiepte van 1,6 mm, maar de Duitse autoriteiten adviseren een minimum van 4 mm voor optimaal gebruik. Het verplicht gebruik van winterbanden geldt niet alleen in Duitsland; ook Oostenrijk en bepaalde gebieden in Frankrijk, Italië en Tsjechië hebben vergelijkbare voorschriften voor winterse omstandigheden. Zorg ervoor dat uw voertuig aan deze vereisten voldoet om veilig en in overeenstemming met de wet te rijden tijdens winterse wegomstandigheden.

Winterbanden monteren?

Maak direct een afspraak met onze werkplaats!