FAQ

In deze FAQ kunt u de meest gestelde vragen vinden over uw Honda. Heeft u toch nog een vraag die niet in deze lijst te vinden is? Twijfel dan niet en neem telefonisch contact met ons op!

Wat is Honda SENSING?

Honda SENSING is een goed bedacht samengesteld pakket met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, welke u ondersteunen tijdens het rijden. Honda SENSING is niet alleen ontwikkeld om uw eigen veiligheid te waarborgen, maar ook de veiligheid van uw passagiers en andere verkeersdeelnemers.

Wat is een Hybrid Electric Vehicle (HEV)?

Bij een Hybrid Electric Vehicle (HEV) van Honda wordt een verbrandingsmotor gecombineerd met een elektrisch aandrijfsysteem. Deze Honda Hybrid Vehicles (HEV’s) worden ook wel ‘zelfladende hybrides’ genoemd en wekken elektrische energie op door middel van bijvoorbeeld regeneratief remmen. Bijna alle Honda modellen beschikken over deze hybride variant (Honda Jazz, Honda ZR-V, Honda CR-V, Honda HR-V, Honda Civic, enzovoort).

Wat is een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV)

Een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) van Honda wordt opgeladen door middel van een laadkabel op een stopcontact aan te sluiten. De gewonnen elektrische energie wordt op dezelfde manier ingezet als bij een Hybrid Electric Vehicle (HEV). De nieuwe Honda CR-V Hybrid is er ook in een Plug-in Hybride variant. Dit is tot op heden het enige Plug-in Hybride model van Honda.

Wat is een Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV)?

Een Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) van een Honda is een voertuig met een verbrandingsmotor die ook een elektromotor/generator heeft. Hierdoor kan de auto worden uitgeschakeld wanneer de auto stilstaat, maar direct kan worden opgestart bij het wegrijden. De Mild Hybrid Electric Vehicles (MHEV) van Honda kunnen de verbrandingsmotor voorzien van wat ondersteuning, maar hebben geen volledig elektrische aandrijving.

Wat is Regeneratief Remmen?

Het proces van regeneratief remmen zorgt ervoor dat restenergie, welke vrijkomt gedurende het remmen, wordt opgevangen en gebruikt om de lithiumbatterij van een zelfopladende hybride aan te vullen. De kinetische energie gaat normaal gesproken verloren tijdens het remmen. Bij het proces van regeneratief remmen wordt deze kinetische energie omgezet in elektrische energie, waardoor deze later weer opnieuw kan worden gebruikt.

Wat houden energielabels in?

Tegenwoordig krijgt elke auto, dus ook alle Honda’s een energielabel. Het energielabel van een Honda geeft een duidelijk beeld over de zuinigheid van een nieuwe auto en maakt het mogelijk om auto’s onderling met elkaar te vergelijken.

Wat is Adaptieve Cruise Control?

Via een knopje op of achter het stuur van uw auto kunt u de cruise control op een bepaalde snelheid instellen. Aan de hand van een sensor in de bumper of binnenspiegel van de auto wordt de afstand en de snelheid tot uw voorligger continu gemeten. Na het meten stuurt deze sensor de gemeten waarden naar de computer in de auto. Deze waarden worden vergeleken met de door u ingestelde snelheid. Op basis van de vergeleken waarden wordt een veilige volgafstand berekend. Naast het automatisch berekenen kunt u zelf instellen hoe ver u ongeveer van uw voorligger wilt rijden. Dit gaat aan de hand van streepjes, wat vaak op het stuur van uw Honda terug te vinden is.

Hoe kan ik zelf het oliepeil van mijn auto controleren?

Het is belangrijk dat het oliepeil regelmatig gecontroleerd wordt. Dit is niet moeilijk en kunt u goed zelf doen. Het oliepeil is in orde wanneer deze zich tussen de MIN en MAX van de oliepeilstok bevind. Kijk uit dat er niet te veel olie wordt toegevoegd. Wanneer de motor van uw Honda te veel motorolie krijgt, kan deze beschadigd raken.

Wat is Apple CarPlay en Android Auto?

Er worden de laatste jaren enorme stappen gezet in de hulpmiddelen rondom het infotainmentsysteem, zoals Apple CarPlay en Android Auto. Beide zijn gekoppeld aan het infotainmentsysteem in de auto. Deze systemen werken beide als verlengstuk van uw iPhone of Android telefoon en zijn te vinden in diverse Honda modellen.

Waarom moet ik de remvloeistof vervangen?

Remvloeistof heeft de eigenschap om vocht aan te trekken en op te nemen. Hierdoor zal de remdruk afnemen, wat uiteindelijk vervelende gevolgen kan hebben.

Wanneer moet de remvloeistof van mijn Honda vervangen worden?

Over het algemeen wordt er geadviseerd om de remvloeistof om de twee jaar te laten vervangen. Ook moet de remvloeistof worden vervangen als u ongeveer 40.000 kilometer heeft gereden zonder het te hebben vervangen. Het kan voorkomen dat de remvloeistof onder zware omstandigheden eerder ververst moet worden.

Wanneer moet ik de bandenspanning controleren?

De bandenspanning van uw Honda kunt u gemakkelijk zelf controleren en dit moet regelmatig gedaan worden. Het is belangrijk om de bandenspanning van uw Honda te controleren wanneer de banden nog koud zijn. U kunt de banden van uw Honda oppompen bij bijvoorbeeld een tankstation en in de handleiding staat weergegeven welke bandenspanning er nodig is. Het is ook goed om met regelmaat de bandenspanning van de reserveband te controleren.

Wat gebeurt er als ik met een te lage bandenspanning rijd?

Het rijden met te zachte banden onder uw Honda heeft meerdere nadelige gevolgen. Allereerst verbruikt uw Honda meer brandstof met zachte banden. Ook kan een te zachte band vervormen, wanneer u langdurig met grote snelheden rijdt. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de banden van uw Honda zullen gaan klappen.

Wat is I-MMD technologie?

i-MMD staat voor het intelligente Multi-Mode Drive systeem van Honda. Het is de nieuwe hybride aandrijving met drie verschillende rijmodi, namelijk: Engine Drive, Hybride Drive en Electric Drive (EV). De i-MMD technologie zorgt voor een soepele en efficiënte aandrijving.