Hoe werkt een Honda Hybrid?

Geen reacties

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto is een voertuig waarin doorgaans een verbrandingsmotor (meestal benzine) wordt gecombineerd met een elektromotor. Aangezien het systeem zichzelf oplaadt, hoeft u hem niet op een stroomvoorziening aan te sluiten. U hoeft alleen maar brandstof toe te voegen en de geavanceerde elektronica aan het werk te zetten om alles naadloos te laten werken.

Een hybride kan een geschikte keuze zijn voor bestuurders die CO2 uitstoot van hun auto willen verminderen en op hun beurt het brandstofverbruik willen verlagen. Een hybride auto moet niet worden verward met een plug in hybride auto. Bij de laatste moet de bestuurder de batterij opladen via het elektriciteitsnet om ervoor te zorgen dat de auto net zo efficiënt kan rijden.

Honda CR-V Hybrid

Wat betekend I-MMD?

I-MMD Staat voor het intelligent Multi Mode Drive. Het is Honda zijn nieuwe Hybride aandrijving met drie rijmodi: Engine Drive, Hybrid Drive en Electric Drive (EV). Deze aandrijving is Responsief, Soepel en Efficiënt.

Hoe werkt I-MMD?

De I-MMD is een hybride systeem dat een benzinemotor, twee elektrische motoren en een lithium-ionbatterij combineert. Dit systeem past zich continu aan de verschillende omstandigheden op de weg aan. De auto regelt dit allemaal automatisch en schakelt tussen de drie rijmodi.

Wat zijn de drie rijmodi?

  • Engine Drive:  In Engine Drive zorgt de benzinemotor voor de aandrijving van de wagen, zoals tijdens langdurig rijden aan hoge snelheden
  • Hybrid Drive: in Hybrid Drive delen de benzinemotor en de elektrische motor het werk, bijvoorbeeld tijdens acceleraties
  • Electric Drive (EV):  in Electric Drive werkt de auto 100% op stille elektrische kracht, gewoonlijk bij optrekken vanuit stilstand of tijdens rijden aan lage snelheden.

Hoe werkt de hybride bij elektrische aandrijving?

Bij elektrische aandrijving krijgt de propulsiemotor zijn energie alleen van de batterijen. Dit levert een super stille rijervaring met lage emissies op.

Hoe werkt de hybride aandrijving?

Bij hybride aandrijving levert de benzinemotor vermogen aan de elektrische generatormotor die op zijn beurt vermogen aflevert aan de elektrische propulsiemotor. Alle overtollige vermogen van de benzinemotor wordt teruggeleid naar de generatormotor om de batterijen op te laden.

Hybride aandrijving

 

Hoe werkt de hybride bij motoraandrijving?

Bij motoraandrijving worden de wielen aangedreven door de benzinemotor. Er is een “on-demand” boost met piekvermogen beschikbaar via de elektrische motor als u bijvoorbeeld snel moet inhalen.

Wat gebeurt er tijdens accelereren?

Voor een krachtige versnelling worden de benzinemotor en de elektrische motor samen gebruikt voor de voortbeweging van de auto, waardoor een lichte vertraging die u bij een normale auto ervaart, word geminimaliseerd. Wilt u nog sportiever rijden? Selecteer dan de Sport-modus via de knop voor een nog responsievere respons van het gaspedaal.

Wanneer rijdt de Hybride dan volledig elektrisch?

Tijdens het optrekken vanuit stilstand en tijdens het rijden op lage snelheden gebruikt de elektrische motor de elektriciteit van de batterij. Een puur elektrisch bereik van 2 km is mogelijk afhankelijk van de lading van de batterij, verkeer en weg type. Wanneer er extra power nodig is begint de generator de batterij te herladen. Dit gebeurdt allemaal naadloos zonder dat de bestuurder hier iets voor hoeft te doen!

Elektrische aandrijving

Hoe ver kan ik dan elektrisch rijden met een Hybride?

Hier zit geen vaste actieradius aan verbonden. De auto bepaald zelf of het mogelijk is om een stuk elektrisch te rijden. De meeste elektrische kilometers worden gedaan op de lagere snelheden, echter kan het ook zo zijn dat u bijvoorbeeld op de snelweg rijd en de accu is volgeladen. In dit geval kan de elektromotor bijspringen waardoor u uw benzine verbruik ziet zakken. Dit zal de auto doen tot dat de accu weer onder een bepaald niveau is gekomen.

Wat is regeneratief remmen, en hoe werkt het?

Regeneratief remmen zet de energie die tijdens het remmen gewonnen word om in elektriciteit en slaat deze op in de batterij. De werking van de elektrische motor word omgekeerd? In plaats van elektriciteit gebruiken om de wielen te laten draaien, draaien de roterende wielen de motor om elektriciteit op te wekken! U hoeft hier zelf niks voor te doen dit gebeurd allemaal automatisch. Wel kunt u zelf de remkracht bepalen doormiddel van de schakelflippers aan het stuur, of de B stand in het geval van bijvoorbeeld de Jazz Hybrid. De auto zal daardoor harder afremmen nadat u uw gaspedaal los laat. Vergelijkbaar met de One Pedal stand voor elektrische auto’s.

Waarom zou ik een hybride auto kopen?

Een hybride auto is erg efficiënt en zuinig. Een hybride verbruikt minder brandstof dan een normale benzineauto. Met een lager brandstof verbruik hoeft u minder te tanken, waardoor u dus minder verbruikskosten heeft! Minder brandstof betekend ook minder uitstoot, wat ook goed is voor het milieu. Los van de efficiëntie en zuinigheid, rijd het ook erg prettig. Door de elektrische ondersteuning rijd de auto erg soepel weg en heeft u totaal geen last van de overgang van de versnellingen.

Hoe laad ik de batterij op?

Ontspan, u hoeft helemaal niets doen. Door dagelijks te rijden laadt de batterij automatisch op. U heeft geen stopcontact nodig en hoeft ook geen oplaadpunt zoeken. Eenvoudig toch?

Hoe laadt de benzinemotor de batterij op?

De motor levert vermogen via de generatormotor voor het opladen van de batterij. Het laadniveau van de batterij wordt voortdurend gemonitord en het herladen start automatisch. Een meter op het dashboard geeft de staat van de batterij weer. Naast deze meter bevindt zich de Driver Information Interface met een lcd-display van 7 inch. Hier ziet u in één oogopslag wat het i-MMD-systeem precies doet.

Wilt u onze nieuwe hybride modellen zien, bekijk