Energielabels

Geen reacties

Tegenwoordig krijgt elke auto een energielabel. Maar wat betekend zo’n energie label nou eigenlijk? Waar staan de labels voor en wat kan je eruit opmaken? Wij leggen het graag aan u uit.

Tegenwoordig zijn er enorm veel producten met een energielabel zoals wasmachines, huizen maar ook auto’s hebben tegenwoordig een energielabel. Het energielabel geeft een duidelijk beeld over de zuinigheid van een nieuwe auto en maakt het mogelijk om auto’s onderling te vergelijken.

Verschil tussen de labels
De labels variëren van A t/m G en vergelijken de auto’s uit dezelfde grootteklasse. Ziet u het A-label bij een auto staan, zoals de Honda Jazz Hybrid, dan rijdt deze auto minstens 20% zuiniger dan een gemiddelde auto van vergelijkbare grootte. Onze nieuwe Honda HR-V Hybrid heeft het B-label en zal 10 tot 20 procent zuiniger rijden dan het gemiddelde! U kunt er vanaf dat moment vanuit gaan dat u een stuk minder geld kwijt bent aan brandstof. Maar wat dan als u een auto ziet met het G-label? Het G-label wordt gezien als het meest onzuinige product van alle auto’s. Een auto met dit label zal meer dan 30% onzuiniger rijden dan de gemiddelde auto uit dezelfde grootteklasse. Bij ons hoeft u zich hier geen zorgen om te maken! Géén van de modellen van Honda of Mazda heeft het G-label.

Wat biedt het energielabel u nog meer?
Zoals bovenstaand is verteld, is het mogelijk om lagere brandstofkosten te realiseren met een auto met een A- of B-label. Naast de besparing op de brandstofkosten staat het energielabel ook voor belastingvoordelen. Een van deze voordelen is de lagere BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) bij zuinige auto’s. Bij aanschaf van een nieuwe auto kan een zuinige auto voordeliger zijn. De BPM hangt volledig af van de uitstoot van een auto. Hoe lager de uitstoot, hoe minder BPM u hoeft te betalen! Voor de leaserijder is het voordeel terug te zien door middel van een lagere bijtelling!

Bent u benieuwd naar de meest zuinige Honda of Mazda? Neem dan contact op met een van onze vestiging in Alphen a/d Rijn, Amsterdam, Hilversum of Mijdrecht.