De EURO NCAP

Geen reacties

Wat doet de Euro NCAP?

De Euro NCAP heeft een veiligheidsbeoordelingssysteem met vijf sterren gecreëerd om consumenten te helpen op een eenvoudige manier voertuigen te vergelijken, zodat ze gemakkelijker kunnen zien wat de veiligste keuze is voor hun behoefte. Het resultaat over de veiligheid van een auto komt tot stand door een verschillende voertuigtesten. Deze testen zijn ontworpen door de Euro NCAP en worden ook door hen uitgevoerd. Ook zijn deze gebaseerd op reallife ongevalsscenario’s die kunnen leiden tot ernstige of dodelijke letsels voor de inzittenden van de betrokken voertuigen.

Wat betekenen de gegeven sterren?

De hoeveelheid sterren die door de Euro NCAP wordt gegeven geeft aan hoe goed een auto presteert in de test. Het maximum is 5 sterren, dat de hoogste veiligheid van een voertuig aangeeft. Naast de testresultaten wordt er ook gekeken naar de veiligheidsuitrusting op de auto en of dit er voor alle consumenten in Europa beschikbaar is.

Wat biedt de Euro NCAP voor u?

Het in kunnen zien van de veiligheid van een auto is voor groot belang voor u en uw inzittenden. Voor de aanschaf van een nieuwe auto is het dus altijd slim om te kijken welke score deze krijgt van de Euro NCAP. Stel dat u bij Honda zou komen kijken voor een nieuwe auto kunt u op de website van de Euro NCAP zien dat de Honda Jazz, CR-V, HR-V en Civic allemaal 5 sterren hebben gescoord. Dit betekent dat deze Honda’s qua veiligheid het maximum aantal sterren krijgen! Naast de goed scorende modellen van Honda doet Mazda ook zeker niet onder. Bij de nieuwe Mazda MX-30, CX-30, 3 en 6 kunt u ook genieten van een maximale score.

Benieuwd naar de veiligste Honda of Mazda? Kom gerust eens langs in onze showroom in Amsterdam, Hilversum, Alphen a/d Rijn of Mijdrecht om de modellen in het echt te zien!

Klik op de button voor de resultaten van de Euro NCAP van Honda!