De E:Technologie van Honda

Geen reacties

Voor Honda is niets belangrijker dan het bouwen aan een duurzame toekomst. Het doel is om vanaf 2022 het volledige aanbod van Honda te elektrificeren. Honda heeft vertrouwen in deze elektrische producten, die ze hebben geïntegreerd onder de naam e:Technology.

Hoe het begon.

Het begon met de volledig elektrische Honda E. De Honda E heeft in jaren  van onderzoek, productie en innovatie bij elkaar gebracht wat in de ogen van Honda stedelijk rijden word in de toekomst. De vloeiende lijnen, verborgen handgrepen en camera’s in plaats van zij spiegels geeft de Honda E een modern design. Binnenin bied de Honda E de passagiers en bestuurder volop ruimte om te genieten van vele moderne functies. De Honda E word aangedreven door een elektromotor met kracht van 154 PS en heeft een snelle acceleratie van 0-100 km/h in 8.3 seconden. De Honda E is uitgegroeid tot een van ’s werelds populairste elektrische auto’s.

Honda E

E:HEV.

De hybride e:HEV-serie is een stap vooruit voor de elektrische visie van Honda. Het geavanceerde systeem, dat al zeer populair en gebruikelijk is in heel Europa, produceert elektriciteit die de motor helpt terwijl de traditionele hybride motoren en elektromotor gebruikt worden om de brandstof motor te helpen. Hierdoor ervaart u een soepele rijervaring met een prettige acceleratie. Het e:HEV systeem schakelt naadloos tussen elektrische, hybride en motoraandrijf modi. Zo kunt u optimaal van elke prestatie genieten zowel in de stad als op de snelweg. U kunt de e:HEV in een aantal van onze hybride modellen ervaren, waaronder de Honda Jazz, de CR-V en de Honda HR-V Hybrid.

Hoe werkt een Hybride auto?

De energie die word verzameld en opgeslagen in de batterij van de hybride auto kan op 3 slimme manieren ingezet worden om efficiëntie te garanderen:

Elektrische aandrijving:
In deze modus rijdt de auto op 100% elektrische vermogen. Hierdoor ervaart u een soepele en stille rit. Deze modus heeft alle voordelen van het besturen van een elektrisch voertuig, zoals een snelle en onmiddellijke koppeling waardoor het voertuig snel en efficiënt kan vertrekken.

Hybride aandrijving:
Op een bepaald moment kan de benzine motor automatisch worden ingeschakeld. Hierdoor werken de elektromotor en benzine motor samen. Deze modus biedt optimale kracht en brandstofefficiëntie. Het is dus ideaal in situaties zoals accelereren en om u mede weggebruikers op de  openbare weg in te halen.

Motoraandrijving:
Bij hogere snelheden neemt de verbrandingsmotor het volledig over en worden de hybride motoren niet meer gebruikt. Dit is vooral handen voor rijden op hoge snelheid en op langere afstanden. Deze modus word vaak gebruikt bij rijden op snelwegen wanneer het brandstofverbruik word gemaximaliseerd.

De hybride auto’s, zoals de Honda CR-V, Honda Jazz of de HR-V Hybrid hebben de mogelijkheid om de bestuurder naar eigen keuze de hoeveelheid geregenereerde energie aan te passen bij het loslaten van het gaspedaal. Dit gaat met behulp van de schakelpeddels achter het stuur. Als alternatief kan de motor een lading voor de accu genereren en deze indien nodig bijgevuld houden.

Elektrische aandrijving
Hybride aandrijving
Motor aandrijving

Voordelen van het rijden in een Hybride of Elektrische auto.

Het rijden in een Hybride of elektrische auto is vergelijkbaar met het rijden in een gewone auto, maar met dan met een beter responsiviteit, soepelheid en efficiëntie. Een hybride auto verbruikt minder brandstof dan een gewone wagen. Een elektrische auto verbruikt geen brandstof. Met een lager brandstofverbruik hoeft u minder vaak naar het tankstation en heeft u dus minder verbruikskosten voor benzine. Minder brandstof betekend ook minder uitstoot. Minder uitstoot is goed voor iedereen! Efficiëntie en zuinigheid zijn dus een groot pluspunt van het Hybride systeem.

Toekomstige E:Technologie modellen

De nieuwe Honda HR-V Hybrid is vanaf begin 2022 leverbaar. Later in 2022 verwachten wij ook de nieuwe Honda Civic Hybrid in onze showrooms. Vanaf 2023 staan enkele nieuwe volledig elektrische modellen in de planning. Meer informatie hierover kunt u binnenkort vinden op onze website.