Apple Carplay & Android auto

Geen reacties

De auto’s van tegenwoordig worden steeds luxer uitgerust. Van adaptieve cruise control met rijbaanbeveiliging tot het infotainmentsysteem. Er worden de laatste jaren enorme stappen gezet in de hulpmiddelen rondom het infontainmentsysteem. Zoals Apple Carplay of Android. Beide zijn gekoppeld aan het infotainmentsysteem in de auto. Deze systemen werken beide als verlengstuk van uw iPhone of Android telefoon en zijn te vinden op diverse Honda en Mazda modellen!

Hoe werkt het?

Apple Carplay & Android Auto kan op verschillende manieren worden gekoppeld aan de auto. De juiste manier voor uw Mazda of Honda hangt af van het type ondersteuning in de auto.

  • De eerste manier is door het gebruiken van een USB-kabel.
    Als u de USB kabel koppelt aan uw telefoon en de USB kabel in de ingang van uw auto steekt verschijnt, afhankelijk van uw telefoon, de Apple Carplay of Android auto op het multimedia scherm in de auto.
  • De tweede manier is het draadloos koppelen van  Apple Caprlay of Android auto. De nieuwste modellen hebben deze mogelijkheid. Bijvoorbeeld in de nieuwe Honda HR-V Hybrid, Honda Jazz en diverse Mazda’s!

Wat zijn de voordelen?

Het is natuurlijk hartstikke mooi zo’n systeem, maar wat zijn de belangrijkste pluspunten voor u?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het de veiligheid in het verkeer bevorderd. Het gebruik van deze systemen zorgt ervoor dat u op een slimmere en veiligere manier bepaalde functies kunt gebruiken, zoals Google Maps, Spotify en zelfs Whatsapp. Omdat het een verlengstuk is van uw telefoon kunt u alles via het systeem bedienen en wordt de verleiding een stuk minder om deze handelingen op uw telefoon uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat u alle focus op de weg kunt houden, wat de veiligheid ten goede doet.

Naast het vorige punt brengt dit systeem u ook enorm veel gemak. Een navigatiesysteem wordt overbodig, omdat u uw Google Maps op het scherm komt te staan. Dit betekent dat u altijd met een up to date navigatie rijdt. Het updaten van de kaarten op uw navigatiesysteem is overbodig en zorgt ervoor dat uw kaarten niet jaren achterlopen op de diverse veranderingen in de vekeers wegen. Ook kunt u heerlijk uw Spotify of Apple Music via het scherm bedienen, waardoor u op elk moment uw favoriete nummers kunt draaien!

Benieuwd naar Apple Carplay of Android Auto? Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact op met één van onze verkopers in Amsterdam, Hilversum, Alphen a/d Rijn of Mijdrecht. Ervaar de voordelen en werking van het Apple Carplay of Android Auto systeem in onze Honda & Mazda modellen!