Waarom is het belangrijk om uw airco goed te onderhouden?

Geen reacties

Een airco is niet meer weg te denken uit alle moderne Mazda & Honda auto’s. De meeste zijn ermee uitgerust. Een airco zorgt voor verkoeling bij warm weer, maar voorkomt ook dat de ramen beslaan bij lage temperaturen. Om te zorgen dat de airco in optimale staat blijft en zijn werking behoud is het belangrijk om de airco te onderhouden.

Normaliter filteren de filters het aircosysteem stoffen uit de lucht, maar bij onvoldoende onderhoud en bij gebrek aan reiniging raken deze filters verzadigd en vervuild. Daarnaast blijft er in de leidingen van de airco altijd een klein laag je water staan waarin bacteriën en schimmels vormen. Deze bacteriën en schimmels komen naar buiten via de airco als deze gebruikt word. Dit word vaak herkend aan een vieze geur bij het gebruik van de airco. Het gevolg van de verminderde lucht kwaliteit heeft voor u als bestuurder een grote invloed op gezondheidsklachten (denkend aan verkoudheid, geïrriteerde luchtwegen, keelpijn ect.) 

Naast de vervuilde filters en bacteriën en schimmels in de leidingen is er kans dat na langdurig gebruik (zonder onderhoud) van de airco het aircogas langzaam op raakt. Dit gas zorg voor de koele lucht die uit de airco komt. Het airco gas wordt ook wel koelmiddel genoemd en het is belangrijk om dit tijdig te verversen. Doet u dit niet dan zal de airco minder koude lucht uitstoten.

Bovendien.. een goed werkende airco geeft veel meer rijplezier in uw Honda of Mazda. Ook is uit onderzoek gebleken dat een ‘frisse bestuurder’ alerter is en sneller reageert op eventuele gevaren op de weg. Een aangenaam en fris interieur, dankzij een goed onderhouden airco, heeft dus ook een positief effect op de verkeersveiligheid!

Wilt u uw airco laten reinigen of een onderhoudsbeurt geven. Neem dan contact op met één van onze vestigingen in Amsterdam, Hilversum, Alphen a/d rijn of Mijdrecht.