Winterbanden of all season banden voor uw Honda?

21-08-2023 - Dealer

Rubber wordt in de winter, door de lagere temperaturen, harder. Dit is de reden dat zomerbanden in de winter de optimale grip verliezen. In tegenstelling tot zomerbanden hebben winterbanden een ander profiel en een zachtere rubbersamenstelling. Winterbanden presteren dan ook beter in situaties met sneeuw op de weg. Winterbanden kunnen herkent worden door een sneeuwvlok symbool die zich op de zijkant bevind. In bepaalde landen en gebieden is het hebben van winterbanden onder uw Honda in de winter een verplichting. Winterbanden hebben al een betere werking dan zomerbanden bij temperaturen van 7 graden of lager.

Zo is de remafstand van winterbanden tot 30% korter dan de remafstand van zomerbanden

Voordelen van winterbanden onder uw Honda

Winterbanden onder uw Honda bieden een hoop unieke voordelen.

Allereerst worden de winterbanden voor uw Honda speciaal getest. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste banden heeft om in de winter de optimale grip te behouden.

Daarnaast heeft u in de winter een betere remafstand met winterbanden. Hiervoor zijn diverse remtesten uitgevoerd. Zo is de remafstand van winterbanden tot 30% korter dan de remafstand van zomerbanden. Deze meters kunnen van enorm belang zijn wanneer er een ongeluk voor u plaatsvind. Ook hebben winterbanden een kortere remafstand dan all season banden.

Ook heeft de winterband een minder groot risico op aquaplaning. Dit heeft ermee te maken dat het rubber van de band zachter is.

Daarnaast is het aanschaffen van winterbanden goed voor uw portemonnee. Dit komt omdat u minder lang door hoeft te rijden op uw zomerbanden, waardoor ze een stuk minder snel slijten. Hierdoor kunt u deze na de winter ‘gewoon’ weer gebruiken.

All season banden

All season banden zijn als het ware een mix tussen zomer- en winterbanden. Het materiaal van de band zit tussen zomer- en winterbanden in. Gedurende de zomer blijven ze hard en in tijden van wat koudere temperaturen blijven ze juist zacht.

Voor- en nadelen all season banden

Allereerst de voordelen. In Nederland zijn de winters niet heel koud en in de zomers worden er ook niet vaak extreem hoge temperaturen bereikt. Hierdoor heeft uw Honda voldoende grip met all season banden. Wordt u wakker en ziet u een pak sneeuw op de straat liggen, dan is het toch verstandig om over te stappen naar winterbanden. Daarnaast hoeft uw Honda niet naar de garage voor een bandenwissel, wat u tijd en geld bespaard. Tot slot kunt u met all season banden ook op reis gaan naar Oostenrijk en Duitsland.

Een nadeel van all season banden is dat ze in de winter niet de grip kunnen bieden die de klassieke winterband kan bieden. Daarom zouden we winterbanden adviseren wanneer u met uw Honda op wintersport gaat. Wanneer u meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt, werken winter- en zomerbanden beter. Dit komt omdat all season banden sneller slijten wanneer er veel wordt gereden. Tot slot zijn all season banden minder veilig in de zomer. Zo heeft een all season band een langere remweg in de zomer dan de zomerband en reageert een all season band minder goed op stuurbewegingen.

Winterbandenwissel bij Automotive-centre Van Nieuwkerk

Wees er op tijd bij en maak hier een afspraak om uw zomerbanden om te wisselen voor winterbanden.