Wat is Honda SENSING?

21-08-2023 - Dealer

Een van Honda’s meest vooraanstaande ambities is het realiseren van een wereld waarin botsingen tot het verleden behoren, waardoor alle weggebruikers veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Om deze visie te verwezenlijken, heeft Honda het innovatieve ‘Honda SENSING’ systeem ontwikkeld. Honda SENSING is niet alleen ontworpen om uw eigen veiligheid te waarborgen, maar ook die van uw medepassagiers en andere weggebruikers. Het betreft een doordacht pakket van geavanceerde veiligheidsvoorzieningen dat u actief ondersteunt tijdens het autorijden. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de indrukwekkende functies die Honda SENSING te bieden heeft.

”Een van de belangrijkste dromen van Honda is om in een wereld te leven waarin botsingen niet meer voorkomen.”

Dode hoek detectie

Door middel van een waarschuwingssymbool in de buitenspiegel wordt u gewaarschuwd voor voertuigen die zich in uw dode hoek bevinden.

Adaptieve cruisecontrol

Wanneer de kruissnelheid is ingesteld, zal het systeem zorgen voor een gepaste en veilige afstand tot de gedetecteerde voorliggers.

Lane Keep Assist-systeem

Ontspannen rijden zorgt ervoor dat u nog meer geniet tijdens uw rit, met name op snelwegen. Het Lane Keep Assist-systeem zorgt ervoor dat uw Honda in het midden van de gedetecteerde rijstroken wordt gehouden.

Cross Traffic Monitor

Door middel van dit systeem wordt ervoor gezorgd dat u probleemloos achteruit kan rijden. Cross Traffic Monitor zorgt ervoor dat naderende voertuigen, aan beide zijden, worden gezien. Wanneer er een naderend voertuig aankomt tijdens het achteruit rijden, zult u een waarschuwing ontvangen.

Het automatisch uitschakelen van grootlicht

Wanneer uw Honda een naderend voertuig ontdekt, zal het systeem ervoor zorgen dat het grootlicht automatisch wordt uitgeschakeld. Dit om ervoor te zorgen dat naderende bestuurders niet worden verblind.

Herkennen van verkeersborden

Heeft u zelf niet gezien hoe hard u mag rijden? Dan zal dit systeem u daarbij helpen! Verkeersborden zullen worden geïdentificeerd en worden weergegeven op de Drivers Information Interface of op het head-up-display.

Het intelligent begrenzen van de snelheid

De maximumsnelheid van uw Honda wordt afgesteld op de snelheidslimiet die is gedetecteerd door de verkeersbordherkenning. Hierdoor verkleint u het risico op eventuele boetes.

Collision Mitigation Systeem

Vindt er voor u een situatie plaats, waarbij er een kans is op een frontale botsing? Dan zal uw Honda automatisch remmen, waardoor de ernst van de impact wordt geminimaliseerd.

Road Departure Mitigation

Uw Honda zal zorgen voor subtiele correcties wanneer deze van de weg raakt. Wanneer er geen andere oplossing is, zal uw Honda automatisch remmen.

Honda SENSING-functies per Honda model

De Honda Civic heeft standaard in alle uitvoeringen: verkeersbordherkenning, adaptieve cruiscontrol (met automatisch volgen bij lage snelheid), Collision Mitigation System, snelheidsbegrenzer, automatisch grootlicht, Road Departure Mitigation en Lane Keep Assist. Daarnaast zijn er een aantal functies die alleen in bepaalde uitvoeringen van de Civic voorkomen, namelijk: Cross Traffic Monitor en dode hoek detectie. Bekijk hier de Honda Civic!

De Honda Jazz heeft standaard in alle uitvoeringen: verkeersbordherkenning, adaptieve cruisecontrol (met automatisch volgen bij lage snelheid), Collision Mitigation System, snelheidsbegrenzer, automatisch grootlicht, Road Departure Mitigation en Lane Keep Assist. Daarnaast zijn er een aantal functies die alleen in bepaalde uitvoeringen van de Jazz voorkomen, namelijk: Cross Traffic Monitor en dode hoek detectie. Bekijk hier de Honda Jazz!

De Honda CR-V heeft standaard in alle uitvoeringen: verkeersbordherkenning, adaptieve cruisecontrol (met automatisch volgen bij lage snelheid), Collision Mitigation System, Lane Keep Assist, snelheidsbegrenzer, automatisch grootlicht en Road Departure Mitigation. Daarnaast zijn er een aantal functies die alleen in bepaalde uitvoeringen van de CR-V voorkomen, namelijk: Cross Traffic Monitor en dode hoek detectie. Bekijk hier de Honda CR-V

De Honda HR-V heeft standaard in alle uitvoeringen: dode hoek detectie, Cross Traffic Monitor en Collision Mitigation System. Daarnaast zijn er een aantal functies die alleen in bepaalde uitvoeringen van de HR-V voorkomen, namelijk: snelheidsbegrenzer, automatisch grootlicht en verkeersbordherkenning. Bekijk hier de Honda HR-V!

De Honda e heeft standaard in alle uitvoeringen: Cross Traffic Monitor, snelheidsbegrenzer, adaptieve cruisecontrol, Collision Mitigation System, automatisch grootlicht, dode hoek detectie, verkeersbordherkenning, Road Departure Mitigation en Lane Keep Assist. Daarnaast zijn er een aantal die alleen in een bepaalde uitvoering van de Honda e voorkomen, namelijk: Low Speed Braking System en Lead Car Departure Notification System. Bekijk hier de Honda e!

Honda SENSING bij Automotive-centre Van Nieuwkerk

Ervaar de rijeigenschappen van Honda SENSING zelf en maak een afspraak voor een proefrit in één van de Honda modellen!