Vijf tips voor het gebruik van de airco van uw Honda

21-08-2023 - Dealer

Gedurende de warmere dagen in een jaar, biedt de airconditioning uitkomst in een warme auto. U kent het wel: uw Honda heeft de hele dag in de warme zon gestaan, waardoor het wegrijden erg onaangenaam is. Hierdoor is de kans groot dat u de airco gelijk voluit zet, om op deze manier verkoeling te krijgen. Iedereen gebruikt tegenwoordig de airco volop, maar wist u dat veel Honda bestuurders de airco op een verkeerde manier gebruiken. Hieronder zullen vijf tips met u gedeeld worden, waardoor ook u goed gebruik kan maken van de airco.

Gebruikt u de airco van uw Honda op een verkeerde manier?

Zet de airco van uw Honda in de ochtend al aan

In de zomer is het in de ochtend vaak nog niet zo warm, waardoor de airco nog niet gelijk aangezet hoeft te worden. Echter is het wel al verstandig om de airconditioning van uw Honda aan te zetten. Op deze manier voorkomt u beslagen autoruiten wanneer de buitentemperatuur begint op te lopen.

Laat de airco van uw Honda onderhouden

Wanneer de airco van uw Honda niet regelmatig wordt gereinigd, is er een grote kans dat bacteriële schimmels zich zullen verspreiden via de airco. Daarnaast kan de airco ook kapot gaan door achterstallig onderhoud. Het is verstandig om de filters van de airco gemiddeld om de 17.500 kilometer te laten vervangen. Ook zal het koudemiddel om de paar jaar aangevuld moeten worden.

Zet de airco niet gelijk op de hardste stand aan

Tijdens de warme dagen zetten veel bestuurders de airconditioning, direct na het instappen, op de hardste stand. Echter is het beter voor de levensduur van de airco om het rustig aan op te bouwen en voor de rit de ramen en portieren open te zetten. Op deze manier zal er ook al veel warmte uit uw Honda verdwijnen.

Richt de uitstroomopeningen naar boven

Om zo snel mogelijk koel te worden, is het tijdens de warme dagen verleidelijk om de uitstroomopeningen op jezelf te richten. Door de openingen naar het dak te richten, zal de koude lucht zich gelijkmatig verdelen waardoor de gehele auto koel zal worden.

Voorkom dat de luchtcirculatie continu is ingeschakeld

Na een aantal minuten in uw Honda, kunt u best de interne recirculatie voor een aantal minuten aanzetten. Echter moet deze niet de hele rit worden aangezet. Het is beter om hem na een aantal minuten weer op de stand ‘met toevoer van buitenlucht’ te zetten. Dit voor een meer gelijkmatige luchtstroom.