Uw Honda klaarmaken voor de winter

18-08-2023 - Dealer

Door een klein beetje aandacht te schenken om uw Honda winter klaar te maken, kunt u mogelijke problemen voorkomen. We kennen het allemaal: bevroren handrem, dichtbevroren portieren en deursloten of een accu die plotseling leeg is. Door middel van onderstaande voorbereidingstips kunt u een hoop irritatie en tijdverlies voorkomen.

Wees op tijd en maak uw Honda klaar voor de winter

Het wisselen van de banden van uw Honda

Het is belangrijk om de zomerbanden op tijd om te wisselen voor winterbanden. Winterbanden zorgen al voor meer grip bij temperaturen lager dan 7 graden celsius. Het is raadzaam om op tijd een afspraak in te plannen, zodat u niet hoeft te wachten.

Maak gebruik van de airconditioning

Door middel van de airco is condens gemakkelijk weg te krijgen. Goed zicht is enorm belangrijk tijdens het autorijden. De airco van uw Honda kan dus zorgen voor schone ruiten.

Stel een setje winterhulpmiddelen samen

Het is aan te raden om op tijd een setje winterspullen samen te stellen. Hierbij kan gedacht worden aan ruit- en slotontdooier, beschermingsdeken en ijskrabbers. Daarnaast kan een schep, veger of een paar matten helpen bij het wegrijden.

Is de accu van uw Honda nog goed?

Gedurende de winter kent de accu de meeste problemen. Dit komt doordat de zelfontlading van de accu sneller gaat bij wat koudere temperaturen. Het is daarom belangrijk om niet teveel korte afstanden te rijden, omdat de accu dan niet voldoende kan worden bijgeladen door de dynamo. Het is daarom raadzaam om dit op tijd te laten controleren.

De juiste motorolie

Uw Honda moet beschikken over de juiste olie. De juiste olie kan namelijk de doorslag geven of uw auto in de winter wel of niet start.

Houdt uzelf warm

Komt u stil te staan in de winter, dan is het belangrijk dat u voorzien bent van goede en warme kleding. Mocht uw Honda ermee ophouden, zal de verwarming het uiteraard ook niet meer doen.

Laat uw Honda checken voor de winter

Wilt u uw Honda laten checken voor de winter, zodat u zeker weet dat uw auto goed is voorbereid op de koude dagen? Klik dan hier en maak direct een afspraak