Oplaadstations voor uw Honda

18-08-2023 - Dealer

Vaak zijn energiebedrijven verantwoordelijk voor de oplaadstations. In de meeste gevallen wordt er om een registratie gevraagd. Pas na het registreren kunnen mensen gebruik maken van een oplaadstation. In ruil daarvoor krijgen de eigenaren van een Honda een contactloze kaart. Deze kaart zorgt ervoor dat een gebruiker wordt herkent bij een oplaadstation en gebruik kan maken van een oplader. Bestuurders die overwegen om een elektrische auto te kopen, moeten dus goed nadenken over hoe ze die zullen gebruiken. Wanneer u uw elektrische Honda gaat gebruiken voor lange reizen, is het een idee om te abonneren op een aantal aanbieders. Sommige aanbieders zijn nationaal en andere regionaal. Wanneer u een lange rit voor de boeg heeft, is het dus verstandig om uzelf goed voor te bereiden en een planning te maken.

”Met supersnel laden kunt u 80% van de accu opladen binnen dertig minuten.”

Duur van het opladen

Bij de vraag hoelang het duurt om een elektrische auto op te laden, moet er rekening worden gehouden met twee factoren. Allereerst hebben elektrische auto’s verschillende formaten van accu’s. Hierbij geldt: hoe groter de accu, des te langer het duurt voordat deze is opgeladen. De andere factor is de capaciteit van het oplaadstation en het laadvermogen van de auto. De auto wordt beoordeeld aan de hand van het wattage, terwijl het oplaadstation wordt beoordeeld op kilowatts. Voor allebei geldt: hoe hoger het cijfer, des te sneller het opladen gaat.

Uw Honda langzaam-, snel- of supersnel laden

Bij langzaam opladen levert het oplaadstation een snelheid van 3 kilowatt. Dit betekent wanneer u uw Honda oplaadt vanaf de lege stand, dat het ongeveer acht uur zal duren voordat de auto volledig is opgeladen.

Wanneer u een eigen oplader heeft geïnstalleerd zal dit in de meeste gevallen een snellader zijn. Dit is ook het geval bij de meeste oplaadstations. Bij snel laden levert het oplaadstation een snelheid van 6.6 tot 22 kilowatt, wat betekent dat het ongeveer vier uur duurt voordat de accu van uw Honda volledig is opgeladen.

Voordat u een elektrische auto koopt, moet u goed uitzoeken of uw auto wel compatibel is om supersnel te kunnen laden. Dit is namelijk niet het geval bij alle elektrische auto’s. Met supersnel laden kunt u 80% van de accu opladen binnen dertig minuten.

Thuis een oplaadpunt

Wanneer u beschikt over een privé parkeerplek, is het misschien een goed idee om te kijken naar een eigen oplaadpunt. Dit zorgt ervoor dat u uw Honda altijd goed kan opladen en minder snel langs de weg hoeft te wachten totdat uw Honda is opgeladen bij een oplaadstation. Echter moet u er natuurlijk wel genoeg plek voor hebben.