Logo erkend duurzaamAutomotive-centre van Nieuwkerk is sinds 17 december 2010 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat Automotive-group in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever zijn de zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Automotive-centre Van Nieuwkerk maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van sportieve aktiviteiten.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de 4 showrooms staan dan ook alle schone en zuinige modellen van HONDA. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.

Overhandiging Erkend Duurzaam certificaat

Overhandiging Erkend Duurzaam certificaat

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is in juli 2015 wederom verlengt nadat geconstateerd is dat de investeringen in duurzaamheid aan de vernieuwde eisen voldoet (bijvoorbeeld de investering in 200 zonnepanelen).