Waarom onderhoud bij Automotive-centre Van Nieuwkerk?

Om de levensduur van uw Honda te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Bij een officiële Honda-dealer kunt u vertrouwen op kwaliteitsmontage met gebruik van originele Honda-onderdelen. Of het nu gaat om routine-onderhoud of reparaties, bij ons kunt u terecht voor alle soorten onderhoudsbeurten en herstelwerkzaamheden.

DIRECT AFSPRAAK INPLANNEN

Ontdek de mogelijkheden

Directe service nodig?

Bij een lekke band, lege accu of schade aan de uitlaat, kunt u zelfs zonder afspraak bij ons terecht voor direct herstel aan deze of andere fast-fit onderdelen van uw auto.

Snelle oplossing bij ruitschade?

Bel gratis het Honda servicenummer (0800-0992260) en u wordt snel geholpen. Woont u in de omgeving van Alphen a/d Rijn, dan kunt u terecht bij onze GlasGarage (0172-706017).

Voor uw veiligheid is het belangrijk dat ruitschade zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Daarom biedt zowel Honda als GlasGarage 24 uur service bij ruitschade, 365 dagen per jaar.

Wat biedt de Honda Ruitbreuk Service?

De Honda Ruitbreuk Service biedt een reeks voordelen voor zorgeloze ruitreparaties. We gebruiken originele Honda onderdelen, behouden de fabrieksgarantie en bieden een jaar garantie op de reparatie. Bovendien verminderen we het eigen risico tot €68,-, waardoor u met vertrouwen de weg op kunt. Uw tevredenheid en veiligheid staan bij ons voorop.

Wat voor onderhoud is er voor uw auto noodzakelijk?

Honda’s die na 2009 zijn geproduceerd, hebben onderhoud dat wordt geregeld door een boardcomputer. Dit onderhoud is afhankelijk van het gebruik van de auto. De boardcomputer registreert namelijk de belasting van de auto en bepaalt welk onderhoud noodzakelijk is. Als een onderhoudsbeurt nodig is, verschijnt er enkele kilometers van tevoren een ‘steeksleutel’-symbool op het dashboard van uw auto.

Honda-modellen die vóór 2009 zijn geproduceerd, vereisen een onderhoudsbeurt wanneer de auto 20.000 kilometer heeft gereden of wanneer er een jaar is verstreken, afhankelijk van wat als eerste wordt bereikt. U ontvangt automatisch een e-mail van ons met een uitnodiging voor de onderhoudsbeurt. Als u meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt, kunt u een afspraak met ons maken.

De kleine onderhoudsbeurt

De kleine onderhoudsbeurt is een service waarbij minder slijtagegevoelige onderdelen worden vervangen. Standaard worden bij de kleine onderhoudsbeurt de motorolie, het oliefilter en eventuele andere filters vervangen, zoals het interieurfilter. Bij de meeste Honda-modellen wordt deze service minimaal één keer per jaar of na elke 20.000 kilometer uitgevoerd. De kosten hiervan variëren per model en type. We zullen altijd contact met u opnemen over de prijzen zodra uw auto bij onze werkplaats staat.

De grote onderhoudsbeurt

Bij de grote onderhoudsbeurt worden meer slijtagegevoelige onderdelen behandeld. Naast het vervangen van de motorolie, het oliefilter en eventuele andere filters, worden ook de slijtagegevoelige onderdelen extra gecontroleerd, geïnspecteerd, gesmeerd en indien nodig vervangen. Deze onderdelen omvatten onder andere het controleren van de remvloeistof, de versnellingsbakolie, het luchtfilter en de bougies. Daarnaast worden ook de remmen, het ophangsysteem, het brandstofsysteem en de aandrijvingen geïnspecteerd en gecontroleerd. Dit uitgebreide proces resulteert in een alomvattende grote onderhoudsbeurt. Gedurende het onderhoud aan uw Honda zullen wij voortdurend met u in contact blijven en u op de hoogte houden van de bevindingen van de monteur met betrekking tot uw auto.

Heeft een Honda die ouder is dan 5 jaar? Kijk dan eens op onze pagina van de Budget Service.

APK keuring

Wat is een APK keuring en wat wordt er gecontroleerd?

De Algemene Periodieke Keuring, oftewel APK, is een essentiële wettelijke controle voor uw auto. Niet alleen draagt het bij aan een veiliger verkeer, maar het beschermt ook het milieu. Gedurende de algemene APK-keuring onderwerpt de keurmeester uw voertuig aan diverse keuringseisen. Deze keuring richt zich op drie belangrijke facetten: verkeersveiligheid, milieuvriendelijkheid en registratie.

Bij het aspect van verkeersveiligheid worden elementen zoals remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie grondig gecontroleerd. Daarnaast staat het milieuaspect centraal, waarbij gelet wordt op de uitlaatgasemissies en de aanwezigheid van onderdelen zoals het roetfilter en de katalysator.

Ten slotte wordt de registratie van uw auto nauwgezet bekeken. Dit omvat de kilometerstand, het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. Door deze uitgebreide APK-keuring te ondergaan, draagt uw auto bij aan veiligere wegen, een schonere omgeving en een nauwkeurige voertuigregistratie.

Wat is een steekproef?

De RDW kan ervoor kiezen om een steekproefcontroleur een nacontrole te laten uitvoeren op het werk van onze APK-keurmeester. Het doel van deze controle is om te verifiëren of we de APK-keuring hebben uitgevoerd volgens de wettelijke vereisten. Indien uw auto is geselecteerd voor een steekproef, moet deze na de reguliere keuring beschikbaar blijven voor een steekproefkeuring door de RDW-controleur. Het is vereist dat de controleur binnen 90 minuten bij de dealer aanwezig is. U bent verplicht om mee te werken aan de steekproef en de controleur toegang te verlenen tot uw voertuig.

Wanneer is uw auto aan een APK keuring?

Het keurmoment wordt bepaald aan de hand van de leeftijd van uw auto.

Benzine auto of elektrische auto van na 1 januari 2005
De eerste APK-keuring moet plaatsvinden zodra de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring wordt uitgevoerd wanneer de auto 6 jaar oud is, gevolgd door een derde keuring bij een leeftijd van 8 jaar. Na deze aanvankelijke intervallen moet de APK-keuring vervolgens jaarlijks plaatsvinden.

Auto die rijdt op LPG of diesel
De eerste APK-keuring moet plaatsvinden zodra de auto 3 jaar oud is, gevolgd door een jaarlijkse keuring.

Benzine- of elektrische auto van voor 1 januari 2005 (niet ouder dan 30 jaar)
De APK-keuring dient te worden uitgevoerd zodra de auto 3 jaar oud is, gevolgd door een jaarlijks terugkerende keuring.

Auto van 30 jaar of ouder
De APK-keuring moet om de 2 jaar worden uitgevoerd.

Auto van voor 1960
Uw voertuig is niet langer verplicht voor de APK-keuring.

Plan een afspraak voor APK

Plan direct een APK-keuring in bij een van onze locaties in Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Hilversum of Mijdrecht via de onderstaande knop.

PLAN EEN APK AFSPRAAK