Ontdek Honda haar ruime hybride assortiment

18-08-2023 - Dealer

Hoewel hybride auto’s al sinds het begin van het nieuwe millennium beschikbaar zijn, hebben veel mensen nog geen gelegenheid gehad om erin te rijden. Bovendien hebben veel mensen die nog niet achter het stuur van een hybride auto hebben gezeten, verschillende vragen over de specifieke verschillen ten opzichte van conventionele benzine- of dieselmotoren. Ontdek hier de kenmerken van hybride auto’s en hoe ze zich onderscheiden van traditionele brandstofmotoren.

Wat zijn Honda Hybride’s?

Voor we verder gaan met dit artikel, is het allereerst belangrijk om het begrip ‘hybride’ te definiëren. In een hybride auto wordt een verbrandingsmotor gecombineerd met een elektromotor. Het systeem laadt zichzelf op, waardoor de auto niet op het net aangesloten hoeft te worden.

Drie verschillende hybride auto’s

Alleereerst wordt de HEV, oftewel Hybrid Electric Vehicle, besproken. Hier wordt een verbrandingsmotor gecombineerd met een elektrisch aandrijfsysteem. Dit wordt gedaan om betere prestaties en/of een lager brandstofverbruik mogelijk te maken. Zulke Honda’s staan ook wel bekend als ‘zelfladende hybride’ en wekken de elektrische energie op door middel van bijvoorbeeld regeneratief te remmen. De energie die wordt gewonnen tijdens het remmen, wordt opgeslagen in batterijen.

Een ander soort hybride auto is de PHEV, oftewel Plug-in Hybrid Electric Vehicle. Een PHEV wordt opgeladen door middel van een laadkabel op een stopcontact aan te sluiten. De gewonnen elektrische energie wordt op dezelfde manier ingezet als bij een HEV. De nieuwe Honda CR-V is te verkrijgen als Plug-in Hybride

Tot slot hebben we MHEV, oftewel Mild Hybrid Electric Vehicle. Dit is een voertuig met een verbrandingsmotor die ook een elektromotor/generator heeft. Hierdoor kan de auto worden uitgeschakeld wanneer de auto stilstaat, maar direct kan worden opgestart bij het wegrijden. De mild hybride auto’s kunnen de verbrandingsmotor voorzien van wat ondersteuning, maar hebben geen volledig elektrische aandrijving.

Beste rijomstandigheden voor een Honda Hybrid

Voorheen werd er gezegd dat een hybride auto het best tot haar recht kwam in stedelijke omgevingen. Echter is dat, door vooruitgangen in de technologie, veranderd. Tegenwoordig is een hybride auto zeer veelzijdig en zijn ze geschikt voor korte ritjes, maar ook zeker voor snelweg rijden.

Welke Honda’s zijn verkrijgbaar met een hybride aandrijving?

Automotive-centre Van Nieuwkerk biedt de HR-V e:HEV Hybrid, de CR-V gezins-SUV, de CIVIC e:HEV en de geheel nieuwe Jazz en Jazz-Crosstar variant aan. Ook de nieuwe Honda ZR-V is in een volledige hybride verkrijgbaar.