Honda’ perfecte gezinswagen

21-08-2023 - Dealer

De beste gezinswagen kenmerkt zichzelf als een alles-in-één hulpmiddel. De ideale gezinswagen moet aan een aantal aspecten voldoen. Allereerst moet de auto de benodigde veiligheid bieden voor u en uw gezin. Het is dus verstandig om naar een auto te zoeken met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en een goede veiligheidsscore. Daarnaast moet de ideale gezinswagen voorzien zijn van genoeg ruimte, waardoor uw gezin en alle bagage, gemakkelijk in de auto past. Ook is het belangrijk dat uw gezinswagen comfortabel is. Tot slot is het ook goed om inzichtelijk te maken wat u maandelijks nou precies betaalt voor uw auto.

Honda SENSING is een goed bedacht samengesteld pakket met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, welke u ondersteunen tijdens het rijden.’

Wat is een veilige gezinswagen van Honda?

Tegenwoordig worden bijna alle gezinswagens beoordeeld door de onafhankelijke Euro NCAP. De Euro NCAP heeft een veiligheidsbeoordelingssysteem met vijf sterren gecreëerd om consumenten te helpen op een eenvoudige manier voertuigen te vergelijken, zodat ze gemakkelijker kunnen zien wat de meest veilige keuze is voor hun behoefte. Wanneer auto’s een vijf sterren waardering hebben gekregen, betekent dat ze het meest veilig zijn in hun eigen klasse. Auto’s met een vijf sterren waardering zijn bijvoorbeeld de Honda Jazz en de Honda CR-V. De testsessies van de Euro NCAP worden steeds strenger en zwaarder. Hierdoor is het moeilijk om te bepalen of oude modellen die een vijf sterren waardering hebben gehad, nog steeds zo goed zouden scoren.

Honda voorziet al hun modellen met Honda SENSING functies. Honda SENSING is een goed bedacht samengesteld pakket met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, welke u ondersteunen tijdens het rijden. Een aantal voorbeelden van Honda SENSING zijn:

Blind spot information. Dit zijn de sensoren die zich aan alle kanten van de auto bevinden. Deze sensoren waarschuwen de bestuurder voor zaken die met het blote oog niet makkelijk te zien zijn.

Adaptive cruise control. Dit systeem detecteert de snelheid en positie van de voertuigen die zich voor u bevinden. Uw eigen snelheid wordt hierop automatisch aangepast.

Cross traffic monitor. Dit systeem zal u ondersteunen tijdens het uitparkeren. Het waarschuwt de bestuurder tijdens het achteruit rijden, voor andere weggebruikers.

Lane keep assist. Lane keep assist zal ervoor zorgen dat u binnen de rijstroken blijft rijden. Wanneer u over de rijstrook gaat, zal het systeem u voorzichtig corrigeren.

Driver attention monitor. Wanneer de aandacht van een bestuurder onder een bepaald niveau zakt, zal de auto vragen om even een pauze te nemen. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder blijft opletten.

Meer ruimte in uw gezinswagen

Wanneer u met uw gezin op vakantie gaat, is het belangrijk dat iedereen comfortabel zit. Daarbij is het uiterst belangrijk dat u genoeg spullen mee kunt nemen. Sommige spullen kunnen niet gemist worden en zullen overal mee naar toe genomen moeten worden. Hieronder zullen enkele belangrijke troeven worden benoemd:

Magic seats. Magic seats zijn volledig neer te klappen, waardoor u ook grote spullen kunt laden via de achterdeuren. De magic seats zijn terug te vinden in de Honda HR-V en de Honda Jazz.

Kofferruimte. Hiervoor kunt u naar het aantal liter kijken op het specificatieblad. Daarnaast is de vorm ook belangrijk om rekening mee te houden.

Opbergruimte in uw interieur. Opbergruimte in de deuren en stoelen is belangrijk om zaken op te bergen die u elke dag nodig heeft.

Gemakkelijk schoon te maken interieur. Wanneer u kinderen heeft is het belangrijk om een interieur te hebben wat gemakkelijk schoon te maken is. Leder is makkelijker om schoon te maken dan stoffen stoelen en vlekken zijn minder zichtbaar op een donker interieur.

Interessante functies voor een gezinswagen

In een ideale gezinswagen is elke autorit comfortabel en gemakkelijk. Hieronder staan een aantal functies die hierbij kunnen helpen.

Elektrische achterklep. De elektrische achterklep kunt u gebruiken door uw voet als het ware onder de achterbak door te schuiven. Dit is ideaal wanneer u uw handen vol heeft aan de kinderen, hond en/of booschappen.

Parkeersensorsysteem. Terwijl de auto zichzelf parkeert, hoeft u alleen de snelheid te regelen. Dit is handig wanneer u ongeduldige en luidruchtige kinderen in de auto heeft.

Apple CarPlay/Android Auto. Met behulp van Apple CarPlay en Android Auto kunnen smartphone apps gemakkelijk gebruikt worden via het dashboardscherm.

Een betaalbare gezinswagen

Voordat u een gezinswagen aanschaft, is het eerst belangrijk om een budget vast te stellen. Betaalt u het gehele bedrag in één keer of kiest u bijvoorbeeld voor een private lease contract. Er moet ook rekening worden gehouden met de kosten voor verzekering, brandstof en onderhoud.

Wanneer u voor een hybride auto kiest, zult u geld besparen op het gebied van brandstof. De hybride auto’s van Honda worden opgeladen door het proces van regeneratief remmen. Lees hier meer over informatie over regeneratief remmen. Op deze manier wordt er gezorgd voor een lagere CO2-uitstoot en een zuiniger brandstofverbruik.