Honda Jazz Hybrid Facelift (2023)!

21-08-2023 - Dealer

Naast de drie geëlektrificeerde modellen die Honda later in 2023 zal uitbrengen, komt Honda met een facelift van de Honda Jazz. Verschillen op het gebied van het uiterlijk zijn wat moeilijker te vinden. Echter zijn de technische wijzigingen wel wat interessanter om even goed naar te kijken. Naast dat de hybride aandrijflijn van de Honda Jazz onder de loep wordt genomen, komt er ook een nieuwe Advance Sport-uitvoeringen van de Jazz.

Een vernieuwd systeemvermogen voor de Honda Jazz

De gefacelifte versie van de Honda Jazz zal een systeemvermogen van 122 pk en 131 Nm krijgen. Dit is dertien pk meer dan bij de huidige Honda Jazz. Deze extra pk’s zijn afkomstig van het elektrische deel van de aandrijflijn, wat meer vermogen levert. Daarnaast krijgt de 1.5-benzinemotor er ook wat extra pk’s bij. Naast dat het gaspedaal sneller gaat reageren, zal de Honda Jazz Facelift ook soepeler schakelen. De benzinemotor zal voortaan ook bij een hoger toerental opschakelen. Daarbij kan de gefacelifte Honda Jazz tot 500 kilogram trekken.

Honda Jazz Advance Sport

De nieuwe Advance Sport-uitvoering van de Honda Jazz heeft aan de voor- en achterzijde wat stijvere dempers en veren gekregen. Op het gebied van het uiterlijk zijn er bij de Honda Jazz Advance Sport een aantal dingen veranderd. Allereerst zal deze uitvoering voorzien worden van speciale 16-inch lichtmetalen wielen. Daarbij krijgt de Sport-uitvoering een eigen voorbumper en een aangepaste grille. Tot slot worden de zijspiegelkappen in hoogglans zwart afgewerkt.

Ook zal de binnenkant van de Honda Jazz Advance Sport er net even iets anders uitzien: er zijn synthetisch suède en kunstleer afgewerkte stoelen terug te vinden. De armsteun, deurpanelen en het nieuwe stuur worden in de Sport-uitvoering voorzien van gele stiksels.

De Advance- en Elegance uitvoering van de Honda Jazz zullen ook worden voorzien van een aangepaste grille. De onder het Honda-logo geplaatste koelsleuf, zal iets omhoog worden geplaatst. Hierdoor neemt de ruimte tussen die opening en de kentekenplaat toe. Het gevolg daarvan is dat de grille nauwer aansluit op de koplampen. Verder worden er nieuwe kleuren en wielen toegevoegd aan de Advance-uitvoering.

Honda Jazz Crosstar

De Honda Jazz Crosstar blijft tot het assortiment van Honda behoren. De grotere bovenste grille wordt behouden, maar wel net iets aangepast. Zo krijgt de Honda Jazz Crosstar nieuwe sideskirts en worden er in de bumper zilverkleurige inzetstukken gevonden.