Honda Civic Type R vs Honda Civic Hybrid

21-08-2023 - Dealer

Eind dit jaar heeft Honda informatie verstrekt over de nieuwe Honda Civic Type R. De Honda Civic Type R is gebouwd voor kracht en is slanker, lichter en sneller dan de Honda Civic Hybrid. Maar is de Civic Type R nu wel een goede oplossing of kunt u beter uw oog laten vallen op de Honda Civic Hybrid? In dit artikel geven we u een eerste blik op de Honda Civic Type R en bekijken we ook nog een keer de Honda Civic e:HEV (Hybrid).

‘De Civic Hybrid is superefficiënt met een actieradius, in reële rijsituaties, van 840 km.’

Honda Civic Type R

De Honda Civic Type R beschikt over een 2.0l viercilinder VTEC TURBO-motor. Deze zorgt ervoor dat er een maximumvermogen van 329 pk en een maximumkoppel van 420 Nm kan worden ontwikkeld. De Civic Type R kent prachtige prestaties, waardoor er binnen 5,4 seconden een snelheid van 100 km/u gehaald kan worden. Verder is de Honda Civic Type R een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een rey match control systeem zorgt ervoor dat er nauwkeurig geschakeld kan worden.

Honda heeft de nieuwe Civic Type R voorzien van de meest recente Honda SENSING functies, met bijvoorbeeld automatische remassistentie (Collision Mitigation Brake System) en actieve rijvakassistentie (Lane Keeping Assist System).

Volgens Honda bedraagt het gemiddelde verbruik van de Civic Type R 8,2l/100km en heeft een CO2-uitstoot van 186 g/km.

Honda Civic e:HEV (Hybrid)

Met de Honda Civic e:HEV, oftewel de Honda Civic Hybrid, kunt u volledig elektrisch rijden met een maximaal koppel van 315 Nm. Dit is mogelijk door Honda’s e:HEV volledig hybride technologie. Deze Honda Civic Hybrid hoeft nooit op het stopcontact te worden aangesloten, aangezien de volledig hybride aandrijflijn energie opvangt door middel van regeneratief remmen. Vindt hier meer informatie over het proces van regeneratief remmen. De Honda Civic Hybrid beschikt over 184 pk en een kofferbak inhoud van 415 Liter.

Ook de Civic Hybrid is voorzien van recente Honda SENSING functies, waaronder een assistentiesysteem voor verkeersoplossingen. Verder is de Honda Civic Hybrid verkrijgbaar in drie uitvoeringen, namelijk: Elegance, Sport en Advance.

De Civic Hybrid is superefficiënt met een actieradius, in reële rijsituaties, van 840 km. Volgens Honda is er sprake van een CO2-uitstoot van 108 g/km, wat bereikt kan worden zonder in te leveren op prestaties en comfort.

De Honda Civic Hybrid of de Honda Civic Type R?

Waar u voor rond de €80.000 een niet-zuinige Honda Civic Type R kan aanschaffen met een hoge CO2-uitstoot van 186 g/km, kunt u voor minder dan de helft van de prijs de superefficiënte Honda Civic e:HEV (Hybrid) rijden.