Onderhoud aan uw Honda

Hoe kunt u uw Honda zelf goed onderhouden?

18-08-2023 - Dealer

Het effectief onderhouden van uw Honda is van groot belang, zowel voor uw veiligheid als voor uw portemonnee. Maar hoe kunt u uw Honda nu op de juiste manier onderhouden? Gelukkig zijn er vele handelingen die u zelf kunt verrichten. In dit artikel delen we waardevolle tips waarmee u zelf proactief kunt bijdragen aan het behoud van de optimale staat van uw voertuig. Ontdek hoe u zelf het verschil kunt maken in het onderhoud van uw Honda!

Tips om uw Honda zelf te onderhouden

Controleer uw bandenspanning regelmatig

Naast het feit dat u meer brandstof verbruikt wanneer de auto niet de juiste bandenspanning heeft, moet de motor ook harder werken. Dit is niet nodig en kan makkelijk worden verholpen door de bandenspanning met regelmaat te controleren. Op deze manier slijten uw banden ook minder snel.

Start uw Honda in zijn vrij

Wanneer de auto in zijn eerste versnelling wordt gestart, zal de startmotor extra worden belast. Omdat u uw auto waarschijnlijk vaak start, is dat zonde.

Tank voordat het lampje gaat branden

De kans is aanwezig dat u het brandstofsysteem beschadigt wanneer u telkens doorrijdt totdat het brandstoflampje gaat branden. Dit komt doordat sediment, wat op de bodem van de tank ligt, dan de kans krijgt om de pomp en het filter te verstoppen.

Haal uw voet van de koppeling

Veel mensen rijden met de voet op de koppeling en houden de voet op de koppeling tijdens het stilstaan. Dit versnelt het slijtage proces van de koppeling.

Trap af en toe het gas goed in

Verstopte roetfilters kunnen worden tegengegaan door regelmatig flink wat toeren te draaien. Hierdoor wordt het filter schoongebrand. Echter is het wel van belang dat de motor eerst goed op temperatuur wordt gebracht.

Zorg ervoor dat u weinig korte afstanden rijdt

Gemiddeld gezien heeft een motor minimaal vijf minuten nodig om goed te draaien. Het is dus aan te raden om voor korte afstanden een fiets te gebruiken.

Zet uw Honda overdekt

Heeft u de mogelijkheid om de Honda in een garage te zetten? Dan is dit zeker aan te raden. Zo gaat u roest en verbleking van de lak tegen.

Gebruik de juiste olie

Om de levensduur van uw auto te verlengen, is het aan te raden om schone olie te gebruiken. Dit moet regelmatig ververst en bijgevuld worden. Dit kunt u zelf gemakkelijk bijhouden.

Laat uw Honda regelmatig onderhouden

Zorg ervoor dat uw Honda regelmatig een onderhoudsbeurt krijgt. Tijdens zo’n onderhoudsbeurt worden er zaken gecontroleerd, die u zelf niet goed kunt controleren. Hier kan er gedacht worden aan luchtfilters, lampen, waterpomp, brandstofleidingen, enzovoort.