Hoe kunt u het best uw Honda schoonmaken?

18-08-2023 - Dealer

Naast dat u uw Honda regelmatig goed moet (laten) nakijken, is het ook belangrijk om het interieur goed schoon te houden en regelmatig te ontsmetten. Dit is belangrijk voor de uitstraling van bijvoorbeeld uw bekleding, maar ook om bepaalde virussen te vernietigen. Dat laatste is vooral belangrijk als uw Honda door verschillende personen wordt gebruikt.

Waar moet u beginnen?

Een ontsmettingsmiddel werkt enkel en alleen wanneer het in direct contact komt met een virus. Daarnaast kunnen stof en vuil dat directe contact verhinderen. Hiervoor is het dus nodig om allereerst het vuil te verwijderen. Dit kunt u doen door middel van een microvezeldoek. Daarna moeten de stoelen, het middenconsole en de tapijten goed worden stof gezogen. De vloermatten moeten even weggehaald worden om goed de randen te kunnen schoonmaken.

Wat moet u nou precies ontsmetten?

Om virussen goed te kunnen verwijderen, moet alles wat de bestuurder en passagiers hebben aangeraakt, worden ontsmet. Een tip is om een soort checklist te maken van wat er allemaal schoongemaakt moet worden. Zo bent u er zeker van dat uw Honda goed wordt ontsmet.

Welke schoonmaakmiddelen kunt u het best gebruiken voor uw Honda?

We raden alle schoonmaakmiddelen af die ammoniak bevatten, zoals bleekmiddel. Ammoniak zal alle virussen verwijderen, maar het zou uw interieur waarschijnlijk doen laten verkleuren of beschadigen.

Een warmwateroplossing in combinatie met een zachte zeep werkt goed voor het verwijderen van vuil. Leren bekleding heeft speciale aandacht nodig. Hiervoor moet een leerschoonmaakmiddel worden gebruikt, waarna het leer behandelt moet worden met een goed product.

Microvezeldoeken zijn goed voor het verwijderen van stof en vuil. Microvezeldoeken kunnen gebruikt worden met de meeste schoonmaakoplossingen. Na gebruik is het verstandig om ze te wassen in de wasmachine. Echter moet er geen wasverzachter worden toegevoegd.

Overige tips om uw Honda goed schoon te maken

Tijdens het schoonmaken moet u ervoor zorgen dat u niet teveel schoonmaakvloeistof gebruikt. Dit zorgt voor een groot risico dat iets te nat wordt. Het gevolg is dat het interieur van uw Honda lang moet drogen. Daarnaast worden bedieningselementen glibberig en er kunnen problemen met elektronische systemen optreden. Het is verstandig om de vloeistof eerst op de schoonmaakdoek aan te brengen en niet direct op het interieur.

Wanneer u de binnenkant van uw voorruit aan het schoonmaken bent, zult u merken dat het onderste deel waar de ruit tegen het dashboard komt, soms moeilijk is om bij te komen. Een tip is om met uw rug naar het venster te zitten. Daarbij moet u uw handen achter u plaatsen met de palmen naar boven. Op deze manier kunt u de schoonmaakdoek gemakkelijk tegen de onderkant van de ruit aandrukken.

Het is lastig om het stof en vuil te verwijderen tussen de kleine spleten rond ventilatieopeningen en schakelaars. Hiervoor kunt u een droge en schone verfborstel gebruiken om stof en vuil weg te vegen.