Gebruik de airco van uw Honda ook in de winter

21-08-2023 - Dealer

Vanwege de inflatie is heel Nederland aan het besparen geslagen. Om brandstof te besparen zetten veel mensen in de winter de airco van hun Honda, voor een langere periode, helemaal uit. Deze bestuurders vergeten dat de airco niet alleen bedoeld is om de auto in de zomer te koelen. Experts leggen daarom uit dat het helemaal niet zo verstandig is om de airconditioning van uw Honda in de winter uit te zetten.

Het is belangrijk om om de twee weken de airconditioning van uw Honda voor dertig minuten aan te zetten.”

De airco van uw Honda in de winter

Wanneer de airconditioning aanstaat gedurende een rit, wordt er gemiddeld zo’n 10% meer brandstof verbruikt. Wanneer de airco voor een langere tijd uitstaat, is er een groot risico dat de keerringen verdrogen en dat de asjes gaan lekken. Het gevolg hiervan is dat de airco kan leeglopen en uiteindelijk stuk gaat. Een groot voordeel van de airconditioning in uw Honda is dat het vocht aan het interieur onttrekt. Hierdoor zult u geen last hebben van condens op uw ramen.

Voorkom dure reparaties

Experts geven aan dat het belangrijk is om om de twee weken de airconditioning van uw Honda voor dertig minuten aan te zetten. Het koudemiddel in de airco werkt namelijk ook als een soort smeermiddel, waardoor de pakkingen in een goede staat blijven verkeren. Hiermee kunnen eventuele toekomstige dure reparaties worden voorkomen.

Het is dus belangrijk om de airconditioning van uw Honda de komende periode regelmatig even aan te zetten. Wilt u wel brandstof besparen, maar zonder de kans op een kapotte airco? Dan kunt u de airco tijdens een lange autorit uitzetten.