Japanse Autofabrikanten Bundelen Krachten Voor Elektrische Voertuigen

12-09-2024 - Dealer

Strategische samenwerking in technologie en ontwikkeling

De Japanse autobedrijven Honda, Nissan en Mitsubishi hebben aangekondigd samen te gaan werken op het gebied van software, accu’s en andere technologieën voor elektrische voertuigen. Deze samenwerking is bedoeld om de kosten voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen te delen en de concurrentiepositie op de belangrijke Chinese markt te versterken. De Japanse zakenkrant Nikkei meldde eerder al over de samenwerking, die nu door de drie betrokken bedrijven wordt bevestigd.

Reactie van leiders

Makoto Uchida, CEO van Nissan, is enthousiast over de nieuwe alliantie. ”We verwachten dat deze samenwerking ons zal helpen om waardevolle synergieën te creëren en om unieke producten en diensten te ontwikkelen die inspelen op de diverse behoeften van onze klanten.

Toshihiro Mibe, CEO van de Honda, benadrukt het belang van de gedeelde kennis tussen de bedrijven. Takao Kato, CEO van Mitsubishi Motors, noemt de samenwerking ‘essentieel voor de hedendaagse auto-industrie’. ”We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking nieuwe mogelijkheden zal openen op verschillende terreinen,” aldus Kato.

Uitdagingen door Intense Concurrentie

De markt voor elektrische voertuigen ondergaat aanzienlijke druk door een afname in vraag en hevige concurrentie uit China. Door de opkomst van Chinese merken zoals BYD hebben Japanse autofabrikanten marktaandeel verloren in deze belangrijke regio. Autoanalist Tatsuo Yoshida van Bloomberg Intelligence merkt op dat Honda en Nissan onder druk staan in China en hun productie van elektrische voertuigen moet verhogen om concurrerend te blijven.