In 1967 leggen Dhr. en Mevr. Van Nieuwkerk in Mijdrecht de basis voor Automotive-centre van Nieuwkerk door een autoverhuurbedrijf op te richten.

In 1977 wordt het merk Honda gekozen om het bedrijf verder uit te bereiden.
In 1993 begint Automotive-centre Van Nieuwkerk ook in Hilversum.

Flagshipstore

FlagshipstoreIn 1997 wordt ook Alphen aan den Rijn toegevoegd aan de Van Nieuwkerk groep en uiteindelijk in 2002 wordt ook Amsterdam toegevoegd. In Amsterdam opent Automotive-centre Van Nieuwkerk in 2009 het Honda Flagshipstore aan de Hoogoorddreef.

In de schaduw van de Amsterdam Arena is deze vestiging gebouwd als voorbeeld voor Nederland en heel Europa waar het gaat om de Honda beleving.

In samenspraak met vertegenwoordigers van Honda Nederland, Europa en Japan is gekozen voor deze locatie en opzet. Sinds Honda haar plannen voor de komende jaren ontvouwde en de 3e generatie van de familieopvolging binnen Van Nieuwkerk zich aandiende, werd de beslissing om te groeien in Amsterdam bewust genomen.

Met deze nieuwe vestiging wil Van Nieuwkerk dat de klanten van het Automotive-centre optimaal het Honda-gevoel zal ervaren en beleven.

Familiebedrijf

In al die jaren is de organisatie uitgegroeid van een bedrijf gerund door 2 personen naar een onderneming met zo’n 45 medewerkers verdeeld over 4 vestigingen. Een ding blijft gelijk, het bedrijf is nog steeds een familiebedrijf waar de klant centraal staat. Inmiddels wordt Automotive-centre Van Nieuwkerk gerund door de 2e en 3e generatie.