Honda Experience: Road to Redline dag 3

Geen reacties

Aangenaam, dat was de manier waarop ik zondag uit mijn slaap kwam. Met de zware motorgeluiden van Bentley’s en geknetter van de schakelende Aston Martins op de achtergrond. Het was nog donker, uit nieuwsgierigheid keek ik op mijn telefoon. 1 minuut over 4 was er op het schermpje te lezen, en nog maar 1% stroom over. De wekker zou over 3 kwartier gaan, maar een lege telefoon zou mij niet meer op tijd wakker maken. Dus ging ik direct uit bed en met mijn Honda zaklamp liep ik richting de douches en toiletten.

Ondertussen was Patrick ook wakker geworden en rond half 5 reden wij de garage van de Nurburgring in. Een attractie op zich! Rijen vol met de dikste AMG’s, overal waar je keek stond er wel een M van Bmw. Een absolute aanrader voor de autoliefhebber.

IMG_1897

Een originele Nsx

Aangezien wij voor de races kwamen, liepen wij direct door naar de tribunes.

Gewapend met het energie drankje van Honda en een fotocamera gingen wij aan de binnenkant van de Yokohama S bocht zitten. Aangezien fotografie niet mijn sterkste punt is, liet ik na een paar pogingen de fotocamera rusten. Op de tribunes zag je mensen ingepakt in slaapzak en extra dekens. Mensen die waarschijnlijk de hele nacht waren opgebleven of een poging deden om hun ogen open te houden. Na 2 uur zitten, kijken, luisteren en genieten, gingen wij weer terug naar de camping. Onze favorieten, de Subaru WRX Sti, de Nissan GTR’s en Lexus LFA waren nog actief en de rest geloofden wij wel.

IMG_1898

Nog meer Nsx’en. De originele valt op door zijn originele look.

IMG_1899

Een kentekenplaat waar menig Hondafans jaloers op zullen zijn.

Minder snel dan de nieuwe Civic Type-R gingen wij de tenten uit elkaar halen. De Honda Jazz was snel ingeladen en wij konden op de navigatie weer een nieuwe bestemming in Nederland invoeren. Venlo was de plaatsnaam die wij zochten, want daar was namelijk HondaFest!

HondaFest, een Honda evenementen voor Honda liefhebbers uit heel Europa. Zelfs Turken en Russen hebben de moeite genomen om naar Venlo te rijden om hun Honda’s te showen en andere Honda’s te bewonderen. Naast een kleine 2000 Honda’s, waren ook tal van activiteiten te beleven en zien. Zoals de Handling Course, Wet track experience en Brake kickdown competition. De herkenbare B16 Vtec motoren maakten op de Brake kickdown competitionbaan gretig toeren en waren over het hele terrein te horen. Daar moesten de deelnemers zo snel mogelijk bij een bepaalt vlak van de rijbaan komen en vanaf dat punt moesten zij de auto stilzetten op een ander vlak.

Acceleratievermogen, remvermogen en vooral inschattingsvermogen werden op de proef gesteld. Ik zou nog uren kunnen door mijmeren over de Honda’s en mijn fantastische Honda weekend. Maar foto’s kunnen meer zeggen dan woorden, daarom sluit ik af met foto’s.

IMG_1900

Honda Insight. Honda’s eerste productie Hybride auto uit 1999.

IMG_1901

Een rijtje Integra DC5 Type-R in Championship white

IMG_1903

Honda CRZ die aan de Handling Course deelnam.

IMG_1905

De verre voorganger van de CRZ. In bijna dezelfde kleur als de CRZ, maar dan met een prachtige naam: Celestial Blue.

IMG_1906

En we sluiten af met een CRX EE8.