Samenwerking Honda en Automotive-centre Van Nieuwkerk

“Hoewel ik pas sinds maart 2017 in dienst van Honda ben, viel me bij het eerste contact met Automotive-centre Van Nieuwkerk meteen op dat het volledige team zeer betrokken en persoonlijk is zowel richting de klant als Honda. Ruim 40 jaar, vanaf 1977 is er contact met Honda en al die tijd wordt er kritisch meegedacht en komen er goede verbetervoorstellen richting ons. Meestal gebeurt dat door de directie die zowel voor sales als after sales een actieve rol speelt bij de dealervereniging van Honda. Deze vereniging is een afvaardiging van alle dealers en behartigt de belangen richting de importeur.

Een voorbeeld van het persoonlijke element richting de klant is, naast de service gerichtheid, dat Automotive-centre Van Nieuwkerk geïnteresseerde klanten een mail stuurt met een filmpje over het model waar ze informatie over willen. In dat filmpje stelt de verkoper zichzelf voor, vertelt over het model en ondersteunt zijn verhaal met filmshots van de auto. Dat is naast positief verrassend, ook het onderscheidend vermogen van Automotive-centre Van Nieuwkerk.

In alle vier de vestigingen van Automotive-centre van Nieuwkerk wordt het merk Honda verkocht. Daarmee is Van Nieuwkerk de grootste Hondadealer van Nederland, ook qua volume. Dat vraagt uiteraard om een goede samenwerking tussen beide partijen. Wij streven naar landelijke campagnes die lokaal goed gedragen worden. In dat kader vinden wij een goede ondersteuning richting onze dealers van cruciaal belang. Aan hen de taak om de klant ervan te overtuigen dat de aanschaf van een Honda een goede stap is.

Ik merk dat Honda in het DNA zit bij Automotive-centre Van Nieuwkerk en dat iedereen overtuigd is van de geleverde kwaliteit en de waarde. Vanuit Honda Benelux zijn we bezig met een herstructurering van ons dealernetwerk. Zo’n actieve en betrokken dealer als Automotive-centre Van Nieuwkerk blijft in de toekomst zeker deel uitmaken van ons netwerk. Samen gaan we een mooie toekomst tegemoet.”

Michel van Liempdt Sales Section Manager Automobile Nederland