De nieuwe Honda-modellen in 2023

Geen reacties

Honda wilt met elke nieuwe auto die ze uitbrengen ons een stap dichterbij brengen bij een koolstofarme samenleving. In dit artikel zullen er een aantal nieuwe modellen worden besproken. Daarnaast zal Honda een aantal modellen van het huidige assortiment, upgraden.

Drie nieuwe geëlektrificeerde modellen in 2023′

Honda Jazz Hybrid (Facelift)

De Honda Jazz Hybrid zal in 2023 worden voorzien van een facelift. Deze facelift zorgt ervoor dat de Jazz een subtiel herzien front krijgt met net wat meer vermogen. In plaats van 109 pk krijgt de nieuwe Jazz 123 pk. Dit komt onder andere door een vernieuwde en krachtigere hybride aandrijflijn. Naast bovengenoemde veranderingen, zullen er voor de rest niet zo veel verschillen zijn.

Honda Jazz e:HEV (Facelift)

Honda CR-V Hybrid

In 2023 komt er in Europa een nieuwe CR-V, die in zowel hybride- als plug-in hybride op de markt komt. Allereerst zal de plug-in hybride uitkomen, waarna de reguliere CR-V hybrid zal volgen rond oktober. De plug-in versie van de CR-V zal van buiten niet veel verschillen van de reguliere hybride CR-V. De eerste technische specificaties van de CR-V e:PHEV (Chinese variant) zijn bekend. De CR-V e:PHEV krijgt een 2.0 viercilinder onder de motorkap met een vermogen van 150 pk. Daarnaast krijgt de CR-V e:PHEV een 92 pk sterke elektromotor. Uit de eerste gegevens blijkt dat het gemiddelde verbruik 1,6L/100km bedraagt. Echter is het nog niet duidelijk hoe groot het accupakket zal zijn en hoe ver de CR-V e:PHEV komt met enkel de elektromotor.

Honda CR-V 2023

Honda ZR-V

De Honda ZR-V is een tussenformaat van de HR-V en de Honda CR-V. De Honda ZR-V e:HEV heeft in haar thuisland een systeemvermogen van 178 pk en 240 Nm met een 1.5 turbomotor. Echter zal deze aandrijflijn niet in Nederland beschikbaar komen. In Europa zal de Honda ZR-V geïntroduceerd worden in hybride variant. Om deze reden noemen we dit de Honda ZR-V e:HEV. De nieuwe ZR-V e:HEV zal voorzien zijn van een 2.0 viercilinder die 141 pk en 182 Nm opwekt. Die benzinemotor zal samenwerken met twee elektromotoren. Hierdoor zal het systeemvermogen naar 184 pk en 315 Nm worden gebracht. Het schakelen zal plaatsvinden middels een cvt-transmissie. In Japan is het mogelijk om de hybride Honda ZR-V e:HEV te verkrijgen met zowel voor- als vierwielaandrijving.

Honda ZR-V e:HEV

Honda E:Ny1

In 2023 zal Honda de markt betreden met een volledige elektrische cross-over: de Honda E:Ny1. Het is een volledig elektrisch aangedreven afgeleide van de Honda HR-V. Honda ziet dit model als een belangrijke sleutelspeler in Europa. De Honda e:Ny1 moet de elektrische verkopen van Honda flink doen stijgen. Naar verwachting wordt het accupakket en de actieradius van de Honda E:Ny1 een stuk groter dan het eerste elektrische model van Honda, de Honda e. Precieze specificaties zijn nog niet bekendgemaakt.

Honda E:Ny1

Andere interessante blogs

Bent u na het lezen van dit blog op de hoogte van de nieuwe Honda modellen in 2023? Dan is het misschien ook interessant om de volgende artikelen te lezen: Honda Civic Type R vs Honda Civic Hybrid, wat is Honda Sensing?, regeneratief remmen, hybride rijden met Honda en de Honda modellen. Ook kunt u de huidige Honda modellen hier bekijken!

Op de hoogte blijven van de nieuwe Honda modellen?