Nu in de showroom: Honda Jazz 2023 (Facelift)

Geen reacties

Hij is er eindelijk: de Honda Jazz Facelift. Door een aantal aanpassingen heeft de nieuwe Honda Jazz écht een ander uiterlijk gekregen. In dit blog leggen we nog een keer de verschillen uit. Daarnaast geeft onze Honda specialist, Ruben van Druenen, zijn kijk op het vernieuwde model. Uiteraard delen wij ook de eerste foto’s van de Honda Jazz in de showroom met u!

Hét vernieuwde systeemvermogen van de Honda Jazz

De vernieuwde Honda Jazz krijgt dertien pk meer dan zijn voorganger, waardoor het totale systeemvermogen uitkomt op 122pk en 131Nm. Allereerst zorgt het elektrische deel van de aandrijflijn voor deze uitbreiding. Daarbij is ook de 1.5-benzinemotor voorzien van extra pk’s. Doordat de benzinemotor van de nieuwe Honda Jazz bij een hoger toerental zal opschakelen, is het mogelijk om tot maximaal 500 kilogram te trekken.

De nieuwe Advance Sport en Crosstar

De Advance Sport heeft een aantal upgrades gekregen op het gebied van het uiterlijk. De Advance Sport krijgt een aangepaste grille en een eigen voorbumper. Verder worden de zijspiegelkappen in hoogglans zwart afgewerkt. Ook de binnenkant van de sport-uitvoering heeft een verandering doorgemaakt. Zo zijn er synthetisch suède en kunstleer afgewerkte stoelen terug te vinden en zijn de armsteun, deurpanelen en het nieuwe stuur voorzien van gele stiksels.

De Advance- en Elegance uitvoering van de Honda Jazz zullen ook worden voorzien van een aangepaste grille. De onder het Honda-logo geplaatste koelsleuf, zal iets omhoog worden geplaatst. Hierdoor neemt de ruimte tussen die opening en de kentekenplaat toe. Het gevolg daarvan is dat de grille nauwer aansluit op de koplampen. Verder worden er nieuwe kleuren en wielen toegevoegd aan de Advance-uitvoering.

De Honda Jazz Crosstar blijft tot het assortiment van Honda behoren. De grotere bovenste grille wordt behouden, maar wel net iets aangepast. Zo krijgt de Honda Jazz Crosstar nieuwe sideskirts en worden er in de bumper zilverkleurige inzetstukken gevonden.

Bekijk hier onze video van de Honda Jazz

De visie van onze specialist op de Honda Jazz

De Honda Jazz heeft over het algemeen een sportieve en strakke uitstraling gekregen, maar dit geldt vooral voor de Advance Sport. Echter rijdt de nieuwe Jazz wel een stukje rustiger en heeft hij een verbeterde wegligging gekregen, wat vooral in de bochten opgemerkt kan worden. De nieuwe Jazz is écht een goede allrounder geworden. Allereerst omdat hij compact is, maar toch alles en iedereen meegenomen kan worden. Daarbij rijdt hij ook erg zuinig. Een groot voordeel is dat het mogelijk is om tot 500 kilogram te trekken. Dit is ideaal om een kleine aanhanger mee te nemen, wat de gefacelifte Jazz geschikt maakt voor vele hobby’s.